Αιτήσεις

1. Διαδικασία Αίτησης

Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας να υποβάλετε αίτηση υποψηφιότητας σε ένα από τα Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών.

Όλες οι αιτήσεις του τμήματος πραγματοποιούνται online, μέσα από το σύστημα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων Ναυτίλος. Προσπαθήσαμε η διαδικασία υποβολής αίτησης να είναι όσο ευκολότερη γίνεται, ώστε να σας επιτρέψει να συμπληρώσετε τη φόρμα υποψηφιότητας με τους δικούς σας ρυθμούς. Μπορείτε να συνδεθείτε οποιαδήποτε στιγμή για να συνεχίσετε τη συμπλήρωση ή να ελέγξετε τα συμπληρωμένα πεδία.

Εκτός από τα πεδία συμπλήρωσης στοιχείων απαιτείται και η ηλεκτρονική επισύναψη συμπληρωματικών δικαιολογητικών όπως αναφέρονται και στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

2. Οδηγίες για το ηλεκτρονικό σύστημα Αιτήσεων

Πριν ξεκινήσετε να συμπληρώνετε την αίτηση υποψηφιότητας, παρακαλούμε βεβαιωθείτε ότι πληρείτε τις προϋποθέσεις για συμμετοχή στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών που σας ενδιαφέρει. Αιτήσεις που δεν πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις δεν θα ληφθούν υπόψιν.

Βοήθεια και οδηγίες παρέχονται από το  σύστημα σε κάθε βήμα της διαδικασίας υποβολής της αίτησης. Ωστόσο θεωρούμε οτι θα σας διευκολύνει να κατεβάσετε και να διαβάσετε το εγχειρίδιο χρήσης του συστήματος υποβολής αιτήσεων πρωτού ξεκινήσετε τη συμπλήρωση.

Ξεκινώντας τη διαδικασία

Για να ξεκινήσετε τη διαδικασία, δημιουργήστε ένα λογαριασμό στο σύστημα Ναυτίλος. Στη συνέχεια χρησιμοποιείστε το user name (το email σας)  και το password για να συνδεθείτε ξανά οποιαδήποτε στιγμή επιθυμείτε να συνεχίσετε την συμπλήρωση της αίτησης.

Επιλογή προγράμματος

Πριν τη συμπλήρωση της βασικής φόρμας θα χρειαστεί να επιλέξετε το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών για το οποίο ενδιαφέρεστε από τη λίστα με τα προσφερόμενα προγράμματα από τις αντίστοιχες σχολές του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Συμπλήρωση αίτησης

Θα χρειαστεί να συμπληρώσετε γενικές ενότητες που περιλαμβάνουν προσωπικές πληροφορίες, πληροφορίες επικοινωνίας, εκπαίδευσης καθώς και ενότητες σχετικά με τη μέχρι τώρα επαγγελματική ή/και ακαδημαϊκή σας εξέλιξη. Επιπλέον θα χρειαστεί να απαντήσετε σε ερωτήσεις τεκμηρίωσης σχετικά με τους στόχους σας και τους λόγους που σας οδήγησαν στην επιλογή του συγκεκριμένου Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών.

Υποβολή αίτησης

Μόλις συμπληρώσετε όλες τις ενότητες της φόρμας υποψηφιότητας μπορείτε να υποβάλετε την αίτησή σας μέχρι την ορισθείσα ημερομηνία.

Τεχνική Υποστήριξη

Αν αντιμετωπίσετε οποιοδήποτε τεχνικό πρόβλημα με το σύστημα ηλεκτρονικών αιτήσεων παρακαλούμε επικοινωνήστε με το τμήμα τεχνικής υποστήριξης του Ναυτίλου πηγαίνοντας κάτω κάτω στο σύνδεσμο Επικοινωνία.

Ευχαριστούμε για το χρόνο που διαθέσατε ώστε να διαβάσετε τις παραπάνω οδηγίες. Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία με την αίτησή σας και ελπίζουμε να σας καλωσορίσουμε σε ένα από τα Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών του τμήματος.