Υποδομές και Υπηρεσίες

Με στόχο την διασφάλιση της ποιότητας ζωής καθώς και την υψηλού επιπέδου εκπαίδευση στα πλαίσια του ΠΜΣ του ΜΠΕΣ, οι Υποδομές και οι Υπηρεσίες που μεριμνούν για την διευκόλυνση των φοιτητών του Τμήματος σε ένα σύνολο περιοχών. Η Βιβλιοθήκη της Σχολής Θετικών Επιστημών παρέχει το κατάλληλο περιβάλλον για μελέτη καθώς και μια πληθώρα συγγραμμάτων σε φυσική ή ηλεκτρονική μορφή. Ακόμη, το Γραφείο Διασύνδεσης λειτουργεί ως ένας δίαυλος μεταξύ της αγοράς εργασίας και του Τμήματος με στόχο την πρακτική απασχόληση των φοιτητών και την απορρόφηση των αποφοίτων σε επιχειρήσεις που συνεργάζονται με το Τμήμα. Επιπρόσθετα, η Φοιτητική Μέριμνα ασχολείται με θέματα που απασχολούν τους φοιτητές στην καθημερινότητά τους και στοχεύει στην άμεση επίλυσή τους.

Βιβλιοθήκη

Παράρτημα Σάμου / Χατζηγιάννειο Κτήριο, Οδός Βλιάμου, Καρλόβασι
Ωράριο Λειτουργίας / Δευτέρα – Παρασκευή, 8:00 – 15:00
Email / lib-samos@aegean.gr

Βιβλιοθήκη

Παράρτημα Σάμου / Χατζηγιάννειο Κτήριο, Οδός Βλιάμου, Καρλόβασι
Ωράριο Λειτουργίας / Δευτέρα – Παρασκευή, 8:00 – 15:00
Email / lib-samos@aegean.gr

Γραφείο Διασύνδεσης

Διεύθυνση / Κτήριο Λυμπέρη, Παλαμά 2 και Γοργύρας
Ωράριο Λειτουργίας / Δευτέρα – Παρασκευή, 8:00 – 15:00
Emaildasta@aegean.gr

Φοιτητική Μέριμνα

Παράρτημα Σάμου / Κτήριο Λυμπέρη, Παλαμά 2 και Γοργύρας
Ωράριο Λειτουργίας / Δευτέρα – Παρασκευή, 8:00 – 15:00
Email / samosmerimna@aegean.gr

Η Φοιτητική μέριμνα ασχολείται με τις βασικές διευκολύνσεις για την εγκατάσταση και διαβίωση των φοιτητών του Πανεπιστημίου και μεριμνά για την ποιότητα διαβίωσής τους. Απευθυνθείτε στο γραφείο της Φοιτητικής Μέριμνας για να ενημερωθείτε σχετικά με τις παροχές που δικαιούστε ως φοιτητές του τμήματος, συμπεριλαμβανομένων των εξής:

Πλήρης ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη

Περιλαμβάνονται: ιατρική εξέταση, νοσοκομειακή εξέταση, φαρμακευτική περίθαλψη, παρακλινικές εξετάσεις, εξέταση στο σπίτι, τοκετούς, φυσικοθεραπεία, οδοντιατρική περίθαλψη και ορθοπεδικά είδη.

Σχετική έκπτωση στην τιμή του εισιτηρίου

Περιλαμβάνονται οδικά, σιδηροδρομικά και ακτοπλοϊκά μέσα μαζικής μεταφοράς, με τα οποία οι δικαιούχοι φοιτητές μετακινούνται στο εσωτερικό της χώρας, σύμφωνα με όσα προβλέπει ο σχετικός νόμος. Η έκπτωση διακόπτεται όταν ο δικαιούχος στρατευθεί και για όσο χρόνο διαρκεί η στράτευσή του, αναστείλει τις σπουδές του, γίνει Διπλωματούχος, χάσει τη φοιτητική του ιδιότητα, ή συμπληρώσει έξι (6) έτη φοίτησης.

Σίτιση υπό προϋποθέσεις

Οι προϋποθέσεις αφορούν στην ατομική και οικογενειακή οικονομική κατάσταση των φοιτητών. Η δωρεάν σίτιση παύει όταν ο φοιτητής ή η φοιτήτρια περατώσει επιτυχώς τις σπουδές του, ή μετά την πάροδο έξι (6) ετών από την εγγραφή του, ανεξαρτήτως από το αν έχει ολοκληρώσει τις σπουδές.

Δάνεια υπό προϋποθέσεις

Δάνεια ενίσχυσης με κριτήρια την οικονομική κατάσταση και την επίδοσή στις σπουδές. Το 50% του ποσού του δανείου, το οποίο χορηγείται σε κάθε φοιτητή ή φοιτήτρια, αποτελεί υποτροφία και το υπόλοιπο 50% άτοκο χρηματικό δάνειο.

Φοιτητικός Σύλλογος

Ο Φοιτητικός Σύλλογος υποστηρίζει αθλητικές, ψυχαγωγικές, καλλιτεχνικές, ακαδημαϊκές και άλλες δραστηριότητες μέσω των Φοιτητικών Ομάδων, οι οποίες λειτουργούν αυτόνομα. Στις Φοιτητικές Ομάδες μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές και φοιτήτριες του Τμήματος, ενώ παράλληλα δίνεται η δυνατότητα ίδρυσης νέων ομάδων. Σήμερα δραστηριοποιούνται οι ακόλουθες ομάδες:

Γυμναστική & Άθληση

Ο τομέας Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού σας δίνει τη δυνατότητα να ασχοληθείτε με αρκετές δραστηριότητες και εκδηλώσεις, ανάλογα με τα ενδιαφέροντά σας και τα αθλήματα που προτιμάτε. Έχει σκοπό, επίσης, την εκπροσώπηση του Πανεπιστημίου, μέσω των αντιπροσωπευτικών ομάδων, στις Πανελλήνιες Πανεπιστημιακές διοργανώσεις, στην ετήσια Πολιτιστική εβδομάδα του Πανεπιστημίου Αιγαίου και σε Ευρωπαϊκές ή Παγκόσμιες Πανεπιστημιάδες.

Στη Σάμο λειτουργούν τμήματα Κλασσικού Αθλητισμού, Ποδηλασίας, Αντισφαίρισης, Βόλεϊ, και Μπάσκετ. Επιπλέον, υπάρχουν ομάδες Χορού, Σκάκι και τάε-κβο-ντο. Οι προπονήσεις στα ομαδικά αθλήματα διεξάγονται σε εβδομαδιαία βάση, 2-3 φορές, στο Κλειστό Γυμναστήριο και στο Δημοτικό Στάδιο Καρλοβάσου. Στα ατομικά αθλήματα χρησιμοποιούνται αίθουσες του Πανεπιστημίου και ιδιωτικές εγκαταστάσεις. Κατά καιρούς, φοιτητές του Τμήματος έχουν συμμετάσχει σε αγώνες Κολύμβησης, Ανώμαλου Δρόμου και Χιονοδρομίες. Επίσης, πολλοί φοιτητές συμμετέχουν στα τοπικά πρωταθλήματα του Νομού Σάμου.

Υπεύθυνος του τομέα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού είναι ο Ευριπίδης Γεροντής (τηλ 22730 82051, 6974957246, e-mail: egerontis@aegean.gr).